Honlap felújítása a modernizálás jegyében

Honlap felújítása a modernizálás jegyében

Egy honlap felújítása, egy régi dizájn lecserélése mindig örömteli, hiszen a végeredmény valami új és friss dolog lesz. Mintha otthonunkba vásárolnánk egy szép, új szőnyeget az elnyűtt és megunt, régi darab helyett. A különbség az, hogy weboldalunkban többen gyönyörködhetnek majd, és nem is koptatja el a sok látogató 🙂

Nekünk is szívet melengető érzés, mikor egy korábbi céges honlap megjelenésének frissítésén dolgozunk, mert a fogadtatás minden egyes alkalommal pozitív.

Minden vállalkozás és cég számára fontos, hogy odafigyeljen online megjelenésére is, hiszen ha látszik, hogy törődik a megjelenéssel és arculattal, az bizalmat ébreszt a leendő ügyfelekben is. Ha egy honlap megújul, tudni lehet, hogy a tulajdonosa foglalkozik vele, naprakész, követi az aktualitásokat és igényes a munkájára is.

A Rotoxin Kft. megújult honlapja

Egyik nemrég lezárult projektünk a debreceni Rotoxin Kft. weboldalának megújítása volt.

Az alábbi összehasonlításon látható, hogy a régi megjelenésük főként a szöveges tartalomra építkezett. Az új honlap már a képi elemek előtérbe helyezésével került kialakításra, így vált barátságosabbá és modernebbé a megjelenés. Helyet kaptak a honlapon a cég referenciái is, ami szintén számos előnnyel járhat a leendő ügyfeleknél. Kiemelt helyre kerültek a főoldalon a cég által nyújtott szolgáltatások, a szakmai tapasztalat leírása és az általuk vállalt garancia munkájukra.

A honlap a dizájn mellett teljesen új “motort” is kapott, ami azért előnyös, mert ezzel a karbantartás is sokkal egyszerűbbé vált. A tulajdonosnak lehetősége van arra, hogy saját maga frissítse a honlapon megjelenő információkat.

Mindenekelőtt a modernizálás és az átlátható szerkezet megalkotása volt a legfőbb célunk.

A megfelelő szerkezet kialakításában fontos szerepet játszanak bizonyos webdizájn elemek, amelyek már olyannyira elterjedtek, hogy hiányuk feltűnő lenne.

Ilyen például az, hogy a logót vagy a cég nevét legtöbbször a bal felső sarokban érezzük természetesnek, és ott is keressük legelőször. Ez alatt helyezkedik el a általában a menü, amely segítségével navigálhatunk az aloldalak között. Ha a tartalom (és persze az ügyfél) úgy kívánja, akkor a menü struktúrája összetettebb is lehet, pl. megjelenhetnek lenyíló menüpontok is. A fő tartalmi részben a vizuális és szöveges elemek megfelelő egyensúlyát fontos megtalálni. A képi elemek és a megfelelő térközök az olvashatóságot is könnyítik.

És íme az eredmény:

(A csúszka mozgatásával lehet megtekinteni az előtte és az utána állapotot)

 

A megújult honlap megtekinthető a http://rotoxin.hu címen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.