Renoválás

Az iskola korábbi honlapjának tartalmát egy megújult, reszponzív felületre ültetjük át. Az átalakulás fontos eleme a könnyen kezelhető szerkesztőfelület.

A rágcsálóirtással foglalkozó debreceni vállalkozás 2000-es évek elején készült weboldalát újítottuk meg 2014 legvégén.

Az alábbi összehasonlításon látható, hogy a régi megjelenésük főként a szöveges tartalomra építkezett. Az új honlap már a képi elemek előtérbe helyezésével került kialakításra, így vált barátságosabbá és modernebbé a megjelenés. Helyet kaptak a honlapon a cég referenciái is, ami szintén számos előnnyel járhat a leendő ügyfeleknél. Kiemelt helyre kerültek a főoldalon a cég által nyújtott szolgáltatások, a szakmai tapasztalat leírása és az általuk vállalt garancia munkájukra.

A honlap a dizájn mellett teljesen új “motort” is kapott, ami azért előnyös, mert ezzel a karbantartás is sokkal egyszerűbbé vált. A tulajdonosnak lehetősége van arra, hogy saját maga frissítse a honlapon megjelenő információkat.

Mindenekelőtt a modernizálás és az átlátható szerkezet megalkotása volt a legfőbb célunk.

A megfelelő szerkezet kialakításában fontos szerepet játszanak bizonyos webdizájn elemek, amelyek már olyannyira elterjedtek, hogy hiányuk feltűnő lenne.

Ilyen például az, hogy a logót vagy a cég nevét legtöbbször a bal felső sarokban érezzük természetesnek, és ott is keressük legelőször. Ez alatt helyezkedik el a általában a menü, amely segítségével navigálhatunk az aloldalak között. Ha a tartalom (és persze az ügyfél) úgy kívánja, akkor a menü struktúrája összetettebb is lehet, pl. megjelenhetnek lenyíló menüpontok is. A fő tartalmi részben a vizuális és szöveges elemek megfelelő egyensúlyát fontos megtalálni. A képi elemek és a megfelelő térközök az olvashatóságot is könnyítik.

És íme az eredmény:

(A csúszka mozgatásával lehet megtekinteni az előtte és az utána állapotot)

Tóth Eszter cége, a Tudásdoboz Bt. számára még 2015 legelején készítettünk el egy olyan oldalt, ahol magántanárok számára vált lehetségessé a regisztráció és a leendő tanítványok számára lehetségessé vált a kapcsolatfelvétel. Ilyen oldal rengeteg van és mivel eredetileg a funkcionalitásra fordítottuk a figyelmet a  megjelenés helyett, az év derekára eljött az ideje a teljes dizájnújításnak.

 

referencia magántanár böngésző