Elsősegély a weben

Baranyai Márta, honlaptulajdonos kérésére az alábbi elemzést és véleményezést készítettük a parafa-muveszet.hu oldalról. Az elemzéshez saját ismeretek mellett független elemzési eszközöket is felhasználtunk, ezekre a megfelelő helyen hivatkozunk.
Tovább olvasom >>

Közeledik az év vége és az ünnepek, mi, honlaptulajdonosok pedig hajlamosak vagyunk most észrevenni, hogy weboldalunk érdekében bizony idén még nem tettünk meg mindent. Előfordulhat az is, hogy idén is hagytuk parlagon heverni; az év elején megfogadott fejlesztési ötletek, hírfeltöltések és elképzelések elmaradtak. Ideje belátni a szomorú igazságot: ez az év bizony nem sok sikert hozott online jelenlétünkben. A kérdés csak az, hogy 2015-ben sikerülni fog-e beindulni? Íme gy kis segítség: honlaprendező lista és tippek az elszánt weblaptulajdonosoknak!

Tovább olvasom >>

Egy honlap felújítása, egy régi dizájn lecserélése mindig örömteli, hiszen a végeredmény valami új és friss dolog lesz. Mintha otthonunkba vásárolnánk egy szép, új szőnyeget az elnyűtt és megunt, régi darab helyett. A különbség az, hogy weboldalunkban többen gyönyörködhetnek majd, és nem is koptatja el a sok látogató 🙂

Tovább olvasom >>

Munkám során sokszor találkozom azzal a jelenséggel, melyet a legtöbb grafikus kolléga is nehezen kezel: adott egy újonnan készülő/éppen most vizuálisan teljesen megújuló honlap. Az előkészületekkel, majd tervezéssel töltött órák-napok mindig izgalmasak, hiszen ekkor már látni lehet, hogy milyen mértékű változásra számíthatunk és előre örülünk az ügyfél (remélhető 🙂 ) örömének. Az egyetlen probléma adott: a szép új honlapra el kell helyezni még valamit; itt kerül elő a régi logó – hiszen ügyfelünk ezt nem kérte megváltoztatni (az okok eltérőek lehetnek: már ezt ismerik az ügyfelek, nagyon megszerették vagy éppen a céges autók átmatricázása kínkeserves munka volna). És itt kezdődnek a problémák…

Tovább olvasom >>

Egy honlap önmagában is termelhet bevételt, sőt, ha rendesen lett kialakítva, akkor igenis kutya kötelessége profitot termelnie! Ha ezt elfogadjuk, akkor miért ne törekednénk maximális profitra?

Akik nem készítettek saját, önálló honlapot, soha nem használhatnak ki néhány alapvető, hihetetlen lehetőséget! Ha Ön már rendelkezik saját honlappal, akkor is olvasson tovább – biztos vagyok benne, hogy némelyik megoldás az Ön számára is újdonságként hat!

Tovább olvasom >>